Влада співпрацює з терористами?

2 Березня 2017 13:03

news24.if.ua

Нинішня ситуація прояснила цікавий факт: більшість підприємств Ахметова на території так званих ЛНР та ДНР спокійно працювали майже… три роки! Очевидно, що без співпраці з очільниками влади і терористами цього не можливо було зробити в принципі.

Додаткове світло на ситуацію з фінансуванням незаконної ЛНР і ДНР пролив генеральний директор «Луганського енергетичного об’єднання» («ЛЕО») Володимир Грицай,який поінформував, що у 2015 році Уряд А. Яценюка зобов’язав «ЛЕО» поставляти електроенергію на непідконтрольні території (Постанова КМУ № 263), а у 2016 році Уряд В. Гройсмана зобов’язав їх щомісяця поставляти на окуповані території електроенергію на 300 млн грн., оплачуючи її з надходжень споживачів підконтрольної території (Постанова КМУ № 368). Окрім того, гендиректор Луганського енергетичного об’єднання зазначив, що на сьогодні борг за електроенергію «ЛЕО» перед «Енергоринком» склав 4,7 млрд грн.

Експерти Громадського руху «Рідна країна» вже протягом року говорять про те, що українська влада економічно підтримує економіку ЛНР і ДНР за рахунок забезпечення їх електроенергією, вугіллям, газом, водою, телекомунікаціями тощо. Отож, фактично виходить, що наша влада спільно з фінансуванням з російського боку створила ситуацію, коли, перш за все, тарифи для мешканців непідконтрольних Україні територій у кілька разів менші за тарифи для інших мешканців України (за дослідженнями експертів, у Донецьку тарифи у 3-4 рази менші за київські).

 nashkiev.ua

Якщо підсумувати усю інформацію, то складається враження, що останні 3 роки українська влада на словах воювала з терористами ЛНР і ДНР, а по факту – не лише торгувала, а й активно заробляла на війні!

Тому сьогодні, коли дебатується питання відповідальності за цю війну, то варто поставити питання: можливо, час відкривати кримінальні справи не лише стосовно Р. Ахметова та інших донецьких бізнесменів, а й стосовно українського уряду, який фактично фінансував терористів?!

Микола Томенко, лідер Громадського руху “Рідна країна”