День інформації «Київщина – душа народу»

2 Березня 2017 16:29

bc-like.com

Днями в Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшов День інформації «Київщина – душа народу», приурочений до 85-річчя утворення Київської області. Для дорослих користувачів було проведено краєзнавчу годину «Київщина – колиска української державності». Ведуча заходу, бібліотекар Тетяна Шишка, підкреслила, що наша земля має не лише славне минуле, але й новітню сучасну історію, адже багато уродженців Київщини збагатили своїми талантами і працею не лише вітчизняну, а світову культуру. І сьогодні вони – одне з найбільших, найцінніших її багатств.

Друга частина зустрічі була присвячена творчості письменників-краян, відзначених обласною літературною премією ім. Григорія Косинки: Ніні Опанасенко, Андрію Гудимі, Анатолію Гаю, Галині Гай, Володимиру Дідківському. Активна користувачка Ганна Сполович вдало доповнила виступ ведучої цікавими фактами з біографії Андрія Гудими. Учасники заходу Тетяна Розора, Валентина Орлова, Лариса Щербенко, Любов Мовчан, Ольга Денисюк натхненно декламували поезію лауреатів.

Також у читальному залі було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Київщина – серце України, наша слава, гордість і краса», біля якої упродовж дня здійснювалися експрес-огляди видань, та організовано бібліоміст для підлітків «Земля по обидва береги Дніпра».

Джерело: http://koda.gov.ua