22 лютого було пройшов цикл заходів «Талантом славимо Київщину»

23 Лютого 2017 10:46

http://www.unn.com.ua

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» – науково-методичному, координаційному центрі з питань бібліотечно-інформаційного обслуговування дорослого і дитячого населення, в рамках відзначення 85-річного ювілею утворення столичного регіону, 22 лютого було проведено цикл заходів «Талантом славимо Київщину».

До циклу заходів увійшли: Обласний фестиваль творчості читачів-дітей бібліотек Київської області «Веселкові обереги Київщини», виставка творчих робіт художників та майстринь з Київської області в хол-галереї бібліотеки «Талантом славимо Київщину» (ведучі презентації Л. Смисловська – завідувач відділом естетичного виховання, Л. Папуша –головний методист) та літературно-краєзнавча експозиція «Літературне краєзнавство – ювілею Київщини» в читальній залі відділу обслуговування читачів середнього та старшого шкільного віку (презентація – консультація Н. Острікової – завідувача відділу довідково-бібліографічної та інформаційної роботи).

На загальнообласний захід були запрошені художники, художниці-майстрині з Київської області, творчі роботи яких були представлені на виставці «Талантом славимо Київщину» та директори районних централізованих бібліотечних систем (Г. Пацаловська – директор Баришевської районної централізованої бібліотечної системи), завідувачи районних бібліотек для дорослих (Г. Якименко – завідувач Макарівською центральною районною бібліотекою для дорослих ), очільники сільських бібліотек – філій (Л. Мельник-завідувач сільською бібліотекою філією с. Юріївка Києво-Святошинського району), які представляли творчі роботи і розповідали про майстерність художників та майстринь свого району, міста, села.

З числа запрошених художників і майстринь в урочистостях взяли участь З. Коваленко – художниця з с. Власівка Баришівського району, Т. Фокіна-Горяна – художниця з м. Біла Церква, І. Галєєва – майстриня з с. Юріївка Києво-Святошинського району, Г. Якименко – майстриня з смт Макарів. Їх розповіді про свою творчість та відповіді на запитання присутніх були дуже цікавими і змістовними, а їх пензлеві та вишивані полотна захопили своєю красою всіх учасників урочистостей.

Гості та учасники з великою зацікавленістю сприймали презентацію-консультацію Н. Острікової про літературу, що розповідає про Київщину та письменників-краєзнавців і їх твори, присвячені окремим регіонам Київщини.

Ведучі, Л. Смисловська та Л. Папуша, організували участь учасників заходу у голосуванні за найкращу творчу роботу серед читачів-дітей бібліотек Київської області обласного фестивалю «Веселкові обереги Київщини».

Джерело: http://koda.gov.ua