У Києві облаштують місця для переодягання та годування малюків

22 Лютого 2017 09:01

deti.mail.ru

Перші облаштовані кабінки для переодягання та годування малюків у Києві у Київраді обіцяють уже у травні.

Про спеціальні місця, де батьки могли б комфортно перепеленати та переодягнути дітей розповів Владислав Михайленко, член комісії Київради з питань містобудування в ефірі “Громадського радіо”.

“У нас не думають про майбутніх мам, про сім’ї з малими дітьми, які потребують спеціальних речей. Це стосується не лише публічних місць, які утримує держава чи муніципальна влада. Наприклад, знайти кав’ярню зі столиком, щоб перевдягти дитину, — величезна проблема.

Одна з речей, що ми хочемо ввести (поки як експеримент у двох скверах) — невеликі кабінки для перевдягання малюків, де молода мама чи тато можуть усамітнитись, перевдягти дитину, щось викинути, погодувати груддю”, – розповів Михайленко.

Зараз ініціатори проекту працюють над дизайном. На їхній погляд, це може бути кабінка, оббита деревиною, всередині якої є ніша під смітник, полиці для розташування серветок, які закриваються на замочок.

“Зрозуміло, якщо залишити конструкцію абсолютно відкритою, вночі вона перетворюватиметься на туалет і т.д. Тому це буде конструкція, яка закриватиметься на ключ.

Ключі ми будемо розповсюджувати серед людей, яким необхідна така кабінка. Зробити це досить просто. Зрозуміло, що на це потрібен час і енергія, але все можливо”, – розповів Михайленко.