Синоптики цього тижня обіцяють Україні нестійку погоду з мокрим снігом та дощем

21 Лютого 2017 08:55

gazeta.dt.ua

У найближчі п’ять днів в Україні очікується нестійка погода. Про це повідомила начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Людмила Савченко.
“У найближчі п’ять днів ми очікуємо нестійку погоду. Часом буде випадати мокрий сніг та дощ. Температура різко підвищуватись не буде. Коливатиметься вночі до невеликих морозів, вдень (підніматиметься – ред.) до 5-7 градусів тепла”, — сказала Л.Савченко.
Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру 20-23 лютого у зв’язку з вiдлигою i сніготаненням на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Івано-Франківська обл.), Західного Бугу (Львівська, Волинська обл.) очікується підйом рівнів води на 0,5 – 1,5 м над рiвнями.
Очікується руйнування льодових явищ, льодохiд, на дiлянках русел з порушеною пропускною здатнiстю (пiд мостами, на звужених дiлянках русел, в мiсцях iснуючих заторiв льоду) – формування (посилення) заторiв льоду з рiзким пiдвищенням рiвнiв води, в Туркiвському, Дрогобицькому районах Львiвської областi, при цьому можливе часткове затоплення заплав, с/г угiдь, окремих населених пунктiв, господарських об’єктiв, розташованих вище місць утворення заторiв.