Експерт розповів, як українці навчилися протистояти російській пропаганді

14 Лютого 2017 09:30

Pixabay

Україні вдалося створити власний порядок денний чи обговорення власних тем, що дає можливість протистояти російській пропаганді. Про це в ефірі “5 каналу” заявив експерт з інформаційних технологій Максим Саваневський, передає УНН.
“Мені здається, що українці навчилися протистояти російській пропаганді. Це те, що ми, на щастя, маємо, але, нажаль, не мають багато країн Європи і Сполучені Штати Америки. Україні вдалося створити надважливу річ, яка дійсно допомагає протистояти пропаганді — це формування свого власного дискурсу, формування свого порядку денного, своїх тем в рамках яких живуть українці і які формують якесь позитивне тло, котре допомагає протистояти російській пропаганді,” — зазначив експерт.
За його словами, в Україні сформований дискурс в Інтернет-середовищі, серед журналістів, політиків, який відстоює національні інтереси і протистоїть агресору. Також є чітке розуміння того, що Росія — агресор для України і це багато в чому допомагає протистояти.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України 29 грудня 2016 року через триваючу гібридну агресію РФ проти України запровадила додаткові санкції проти фізичних і юридичних осіб держави-агресора.
Як повідомляв УНН, 29 грудня відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому були розглянуті питання запровадження обмежувальних економічних та інших заходів (санкцій), забезпечення кібербезпеки, захисту критичної інфраструктури, ухвалення Доктрини інформаційної безпеки, Державної програми розвитку ЗСУ на період до 2020 року, а також змін до військово-адміністративного поділу території України.