Бровари прийняли доброчинний турнір з плавання на підтримку онкохворих

8 Лютого 2017 08:36

Минулої суботи, 4 лютого, увесь світ відзначав День боротьби проти раку. Спеціально до нього місцевий благодійний фонд «Інна» спільно з відділом молоді та спорту БМР і ГО «Мобі» заснували Спортивну лігу милосердя. Під її егідою від грудня минулого року у Броварах проходили змагання з різних видів спорту. Так, наприклад, 28 січня в рамках СМЛ шість команд змагалися на турнірі з волейболу «Inna-Brovary». Тоді сума благодійних внесків склала 4030 гривень.

Протягом 3-4 лютого одразу два басейни Броварів ‒ оздоровчо-реабілітаційний центр і «Купава» ‒ зустрічали плавців, які долучилися до благодійності. Поклав початок змагань дитячий чемпіонат Броварів з плавання серед дітей. Місцеві плавці, яким ще не виповнилося 12 років, отримали змогу позмагатися у вивчених вже стилях.

Тим часом у плавальному басейні «Купава» змагалися спортсмени старші за 12 років, які мають щонайменше перший розряд з плавання. Чемпіонат отримав назву «Стайер-Спринтер». Юнаки та дівчата стартували у традиційних стилях – батерфляй, брас, вільний стиль, на спині – на дистанціях 50, 100, 400, 800 та 1500 метрів. Плавці представляли дитячо-юнацькі спортивні школи, спортивні клуби з багатьох міст України: Київ, Бровари, Харків, Дніпро тощо.

Після офіційного відкриття турніру у приміщенні «Купави» представники фонду «Інна», спортсмени, лікарі та посадовці дали прес-конференцію. Вони обговорили питання діагностики, профілактики і лікування онкологічних захворювань. Не оминули також викликів, які сьогодні постають перед спортсменами.

Під час чемпіонату видатні українські спортсмени долучилися до всесвітньої акції «We Can. I can». Олег Лісогор, Сергій Бреус, Андрій Коваль Віктор Постол, Сергій Дзиндзирук, Дмитро Косинський підтримали флеш-моб, одягнувши футболки з гаслом акції.

Як зазначено на сайті благодійного фонду «Інна», Бровари стали єдиним містом України, в якому не забули про акцію на підтримку тих, хто бореться з раком.

Усі кошти, зібрані під час проведення чемпіонату, будуть використані для лікування броварчан, що борються з раком. Лише за перший день змагань вдалося зібрати 22900 гривень. А це майже втрчі більше ніж сума благодійних внесків, виручених від турніру зі стрітболу та волейболу.

Джерело: http://atbrovary.org