Якщо борг за ж/к послуги перевищить 64 тис. грн, житло можуть забрати через суд

3 Лютого 2017 14:06

Житло через ж/к борги можуть забрати через суд, якщо борг перевищить 64 тис. грн.

Про це на прес-конференції 2 лютого заявив аналітико-дослідницького центру “Інститут міста” Олександр Сергієнко, передає кореспондент АСН.

“Очевидно, що через борги за житлово-комунальні послуги зараз почнуть “закручувати гайки”. Залякування людей вже відбувалося протягом минулого року. Тоді показали, наприклад, як у Луцьку забрали квартиру у молодого хлопця-сироти за борги. Проте ефективних та дієвих механізмів для стягнення житла – немає”, – зазначив аналітик.

При цьому експерт радить не накопичувати борги більше чем 64 тис. грн, оскільки це може стати підставою виселення з квартири через суд.

“Треба накопичити 64 тис. боргу за житлово-комунальні послуги або по кожній з послуг, щоб це дало підставу звернутися до суду та накласти арешт на квартиру. Але ж люди у нас не такі дурні, вони не допустять таких боргів”, – вважає експерт.

Сергієнко також вважає, що не є дієвим механізм субсидій. Зокрема через те, що не всі, хто не в змозі платити, з тих чи інших причин отримали субсидії, а головне, що “механізм субсидій не спонукає людей до основного – економії та енергозбереження”.

Джерело: http://asn.in.ua