На регулярних медобстеженнях водіїв зароблятимуть 7 млрд грн – експерт

26 Січня 2017 12:59

rmc.kh.ua

rmc.kh.ua

Зобов’язавши водіїв систематично повторно походити медичне обстеження, чиновники виймуть з кишень українських водіїв мінімум 7 мільярдів гривень. Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав політичний експерт Дмитро Раїмов.

«У МВС вирішили ввести (і вже законопроект проголосований у першому читанні) обов’язкове проходження медкомісііі для всіх водіїв: раз на 5 років. Якщо не пройшов – водійське посвідчення анулюють. І будеш, друже, знову йти в ДАІ за новим. Довідки всі 14 млн автомобілістів будуть брати за гроші», – припускає експерт.

За підрахунками Раїмова, всього 14 мільйонів українських автомобілістів заплатять за меддовідки (по 500 гривень за штуку) 7 мільярдів гривень.

Нагадаємо, сьогодні заступник Арсена Авакова з євроінтеграції Анастасія Дєєва в своєму пості в соцмережі повідомила, що в головному сервісному центрі МВС готують законопроект, який внесе серйозні зміни в ПДР, зокрема обмежить термін дії водійських посвідчень до 5-15 років, які будуть продовжуватися після обстеження стану здоров’я водія.

Джерело: http://asn.in.ua