МОЗ утворить в Київській області 4 госпітальні округи з центрами в місті Біла церква, Боярка, Вишгород і Бровари

5 Січня 2017 08:52
prouro.ru

prouro.ru

Міністерство охорони здоров’я в рамках медичної реформи планує утворити в Київській області 4 госпітальні округи з центрами в місті Біла церква, Боярка, Вишгород і Бровари. Для міста Славутич передбачається окремий статус, оскільки територіальна віддаленість міста не дозволяє приєднати до жодного з госпітальних округів області.

Відповідні пропозиції МОЗ надіслав до Кабінету міністрів України.

Кожен округ матиме мінімум 2 лікарні багатопрофільного інтенсивного лікування першого рівня та одну лікарню другого рівня.

Лікарні інтенсивного лікування (ЛІЛи) першого та другого рівня надаватимуть вторинну медичну допомогу (стаціонарну) у випадках коли пацієнт потребує інтенсивної терапії за життєвими показами в умовах стаціонару. На базі ЛІЛів другого рівня працюватиме екстренна медична допомога та надаватиметься більш широкий спектр допомоги.

Поряд існуватиме структура первинної медичної допомоги з лікарів загальної практики, терапевтів та педіатрів з якими жителі підписуватимуть договори на надання медичних послуг. Кожен житель в межах госпітального округу матиме змогу самостійно вибрати свого лікаря, який надаватиме направлення в лікарню першого чи другого рівня, оскільки ЛІЛи прийматимуть лише за направленнями лікарів первинної ланки.

Служба екстреної медичної допомоги забезпечуватиме надання хворим допомоги у випадках, що загрожують їх життю, а також доставку таких хворих до ЛІЛів першого або другого рівня у разі необхідності надання хворому медичної допомоги в умовах стаціонару.

Як відомо, згідно з постановою Уряду, затвердженою 30 листопада 2016 року, Міністерство охорони здоров’я спільно з місцевими органами влади розпочали процес визначення меж госпітальних округів та підготовку необхідної нормативної бази для їх створення.

Джерело: koda.gov.ua