Експерти назвали основні чинники зростання економіки України в 2017 році

3 Січня 2017 10:30
pdaa.edu.ua

pdaa.edu.ua

Головними основними силами зростання економіки в країні в 2017 році будуть збільшення споживання та інвестиції в основний капітал. Про це пише «Сегодня», посилаючись на прогноз аналітиків групи ICU.

Експерти оцінили зростання ВВП України за підсумками минулого року в розмірі 1,5-1,6%, а в 2017 році прогнозують економічне зростання на 2,3%.

«У 2018 році зростання ВВП України прискориться до 3% і з 2019 року, економіка вийде на середньорічний рівень приросту в 4%», – вважає керівник аналітичного підрозділу ICU Олександр Вальчишен.

За його словами, основним драйвером економіки в цьому році стане зростання внутрішнього попиту, який буде забезпечуватися шляхом утримання питомої ваги держвидатків на рівні 30% щодо ВВП України і зростанням інвестицій в основний капітал. «Збільшення витрат українського уряду через бюджет – основний елемент підтримки внутрішнього попиту в економіці країни. Експортно орієнтований сектор в нинішніх умовах не може поки бути прискорювачем відновлення економіки, тому уряд вживає заходів для збільшення внутрішнього попиту, зокрема і споживчого, на який нині припадає 68% ВВП», – говорить Вальчишен.

Джерело: http://asn.in.ua