Екс-директора комунального підприємства судитимуть на Київщині

16 Грудня 2016 17:07
http://www.unn.com.ua

http://www.unn.com.ua

Екс-директора та підприємця одного із комунальних підприємств м. Славутич судитимуть за привласнення бюджетних коштів на Київщині. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.
Встановлено, що у 2015 році між екс-директором комунального підприємства та фізичною особою-підприємцем було укладено договір підряду щодо проведення ремонтних робіт покрівлі фізкультурно-оздоровчого комплексу за бюджетні кошти у м. Славутич Київської області.
Підприємець склав акти виконаних робіт, у яких вказав завідомо неправдиві відомості про використані ним матеріали та проведені будівельні роботи, які фактично виконаними не були.
У свою чергу, колишній директор КП створив умови для розкрадання вказаним підприємцем бюджетних коштів, що виразилося у незалученні технічного та авторського нагляду за будівництвом, погодив та особисто підписав зазначені вище підроблені офіційні документи, допустивши розтрату таким чином бюджетних коштів на суму 263 574 гривень.
Дії екс-службовця кваліфіковано за ч.2 ст.366 (службове підроблення) та ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, а підприємця – за ч.4 ст.191 та ч.1 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.
Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.