У Києві проходитиме виставка робіт Олексія Фурмана, присвячена ветеранам війни на Донбасі

14 Грудня 2016 13:48
Фото О.Фурмана

Фото О.Фурмана

З 15 грудня до 17 січня в Американському домі (вулиця Пимоненка, 6) проходитиме виставка робіт українського фотожурналіста Олексія Фурмана “Життя після поранення” — присвячена ветеранам війни на Донбасі та їхній адаптації до мирного життя — темі, яка, на думку фотографа, майже не висвітлюється у ЗМІ та фотопроектах, пише birdinflight.com.

“Це документальні історії про повернення до мирного життя молодих українських військовослужбовців, які отримали важкі поранення під час війни з проросійськими бойовиками та регулярними військами Російської Федерації на Донбасі. У кожного із цих хлопців є своя незвичайна історія, і я щасливий, що вони довірили мені її розповісти”, — говорить Олексій Фурман.

До експозиції увійдуть фотографії, зроблені фотографом починаючи з 2014 року й присвячені проблемам, з якими стикаються бійці, що повернулися із фронту: “Понад трьох тисяч українських військовиків загинули, 11 тисяч отримали поранення. — додає фотограф. — Так само, як і ветерани Афганської війни, вони стикаються з недостатньою кількістю програм фізичної та психологічної реабілітації”.

Відкриття виставки заплановано на четвер, 15 грудня. Вхід вільний, відвідувачам необхідно мати при собі паспорт або водійське посвідчення.

Нагадаємо, Олексій Фурман цього року отримав Гран-прі XVIII Міжнародної фотовиставки газети “День” за серію робіт “Подолання”.

Джерело: day.kiev.ua