10 грудня композитор-киянин Олександр Родін представить свій новий симфонічний твір

9 Грудня 2016 13:33
Classic FM image

Classic FM image

Прем’єра симфонічного циклу відомого композитора Олександра Родіна відбудеться у Київському муніципальному театрі опери та балету для дітей і юнацтва. Свій новий твір маестро назвав «Барахолка» і довірив перше виконання музикантам Симфонічного оркестру театру під орудою Сергія Голубничого? За словами композитора, «саме не барахолці можна знайти дивовижні речі, що є німими свідками різних подій, життів, неповторних людських історій, свідком пристрастей, радощів, хвилювань, смутку»…

Родін спробував зазирнути в таємниці, що зберігають в собі деякі стародавні речі. А публіка має нагоду потрапити в унікальний «театр для симфонічного оркестру» — де роль акторів, декорацій, костюмів виконує лише музика! За допомогою фантазії та уяви слухачі зможуть, немов у машині часу, перенестися до світу дитинства. Оркестранти «розкажуть» історії старовинного годинника, олов’яного солдатика, фарфорової балерини, старого патефона, паротяга та інших героїв улюблених казок.

Нагадаємо, що ця прем’єра продовжить співпрацю маестро О. Родіна з колективом Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва (три роки тому в афіші театру з’явилася вистава для дорослих «Пори року. Кохання, як воно є» — ідея, хореографія та постановка — Олексія Буська з «Київ модерн-балету»), а нині нова вже суто музична робота — «Барахолка».

Тетяна ПОЛІЩУК, «День»