Томенко запропонував альтернативу розширенню прав поліції

27 Вересня 2016 14:37
espreso.tv

espreso.tv

Керівництво Національної поліції повинно сконцентрувати більше уваги на професійній підготовці своїх підлеглих.

Про це у програмі “Про політику” з Сергієм Руденком на Еспресо.TV заявив політик, колишній віце-спікер парламенту Микола Томенко.

Він зазначив, що законодавче закріплення Верховною Радою презумпції правоти поліцейського варто розглядати у довгостроковій перспективі, коли Україна матиме професійну поліцейську службу, незалежну судову систему та високу правосвідомість громадян країни.

“Я думаю, що треба було більше сконцентруватися на реальній ситуації з підготовкою поліцейських. Я завжди говорив, що не розумію, як можна за три місяці з точки зору спортивної, фізичної та військової підготовки навчити належним чином поліцейських. Я думаю, що буде схема наступна: після того, як вони отримали цей статус, буде продумана система постійної підготовки не тільки з українськими, але й ізраїльськими, американськими, канадськими тренерами по діях у місті. Тобто зорієнтуються на професійній підготовці поліцейських, які є патріотами, але, на жаль, проти фахових, підготовлених злочинців не є на рівні”, – наголосив Томенко.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков висловив переконання, що визнання презумпції правоти поліцейських повинно стати соціальною нормою.