30 жовтня Україна перейде на зимовий час

22 Вересня 2016 10:49
telegraf.com.ua

telegraf.com.ua

В Україні скасовується літній час з переведенням годинника на одну годину назад. Про це повідомив заступник міністра Мінекономрозвитку Максим Нефьодов на своїй сторінці у Facebook.

«Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України» на території України 30 жовтня 2016 року о 4 (четвертій) годині за київським часом скасовується літній час з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, у міністерстві доручили Міністерству інформаційної політики України поінформувати населення про скасування літнього часу. Перехід на літній час щорічно здійснюється в останню неділю березня о третій годині на 1 годину вперед, а на зимовий – в останню неділю жовтня о четвертій годині на 1 годину назад.

Зазначимо, що зимовий час вводять для більш ефективного використання світлового дня й економії електроенергії.

Уперше «літній» і «зимовий» порядок обчислення часу був запроваджений в Англії в 1908 році для економії і більш раціонального розподілу електроенергії протягом доби. Кожна зі 110 країн, де сезонно змінюють час, заощаджує близько 2% річного споживання електроенергії. У СРСР 1980-х років підрахували, що країна економила 1% електроенергії на рік – кілька мільярдів кіловат-годин.

Джерело: Zaxid.net